Магазин за бебешки и детски стоки

Меню
Меню

ЗА БЪДЕЩИ РОДИТЕЛИ

ЗА РОДИЛНИЯ ДОМ

ЗА ДЕТСКАТА СТАЯ

ЗА РАЗХОДКА И ЕКСКУРЗИЯ

ДРЕШКИ ЗА НОВОРОДЕНО

ХИГИЕНА ЗА НОВОРОДЕНО

Списък за новородено – всичко нужно за вашето бебче

Трепетната подготовка за посрещането на всяко бебче започва още от първите месеци на бременността. Приливът на хормони често кара майките да започнат покупките на необходимите неща още преди да знаят дали очакват момченце или момиченце, едно или две бебчета. За да сте сигурни, че сте се подготвили за специалния ден и не сте пропуснали нищо се нуждаете от изчерпателен списък за новородено. В нашия сайт можете да откриете не само всичко необходимо за бебето и родителите, но и подробен списък за новородено, който да помогне на семействата, очакващи първото си дете. Ако за първи път срещате подобен списък с необходими неща за новородено, нека ви кажем кои са основните категории, които предполагаме вече знаете, но и конкретни неща, които не трябва да забравяте. Нека започваме!

Виж повече

 Списък за новородено 1 - стая

Обзавеждането за стаята е на първо място в списъка за новородено бебе

Много родители започват от аксесоари, обувки или първото облекло, но всъщност обзавеждането за стаята е едно от най-важните неща в списъка за новородено. Това е така, защото обзавеждането е доста голяма инвестиция и изисква внимателно планиране и преценка. Тук, освен най-важните неща от списъка с неща за новородено, трябва да вземете под внимание вашия бюджет и пространство, с което разполагате. Като цяло в повечето списъци за новородено ще видите записано просто „бебешко легло или кошара“, тъй като това зависи много от предпочитанията на родителите. За някои, това квадратче от първия списък за новородено може да означава кошара с падаща стена, която да се поставя до леглото на родителите; за други може да бъде люлка за новородено до 1 годинка или многофункционална кошара с различни нива на матрака, подходяща за новородено и по-голямо дете. Освен това в списъка за новородено за вкъщи ще намерите записани и други аксесоари, като бебефон или видеофон, одеяла, бельо за леглото, подложки за повиване, термометър за стаята, овлажнител за въздуха, вана за къпане с подложка или стойка, шезлонг за стоене, канче за поливане, както и други мебели – като гардероби, скринове и подобни. Както сами видяхте, това е основната част от категорията списък за новородено за вкъщи и определено не е никак малка инвестиция.

 Списък за новородено 4 - багаж

Списък за новородено за болницата

Подготвянето на чантата за болницата е сред последните неща, които мама прави преди да стане време да посрещне своето бебче, но определено не е и последно в графика. Списъка за новородено за болницата е много полезен, особено за родители, които очакват първото си дете. Много често в бързината или от незнание можем да пропуснем нещо много важно и да се наложи тате или някой роднина да тича за спешни покупки. Затова използвайте списък за новородено за болницата, за да опаковате чантата и да не забравите нищо! В добрия списък за изписване на новородено ще откриете всичко необходимо за мама, тате и бебето. Сред важните неща за мама, които ще откриете и в списъка за изписване на новородено, са документите за самоличност, нощница и джапанки, връхна дреха (особено ако очаквате есенно или зимно бебе), дамски превръзки за родилки, мокри и сухи кърпички. Списъкът за новородено включва и сутиен за кърмене, еднократно следродилно бельо, протектори и крем за зърна и други. В списъка за новородено за болницата, в категорията за бебчето, се включват важни неща, като еднократни пелени, бебешки мокри кърпички, бархетни или тензухени пелени, бодита или камизолки, ританки, шапчица, ръкавички и чорапчета, памучна пелена, бебешки шишета и биберони, както и козметика за баня – шампоан и сапун.

 Списък за новородено 2 - разходка

Списък за новородено за аксесоари за пътуване и разходка

На следващо място по важност и като инвестиция в списъка за новородено са всички аксесоари за разходка. Най-скъпото нещо тук е системата за разходка или по-просто казано – избраният модел количка. В списъка с неща за новородено ще откриете само бебешка количка, но тук сте изправени пред много избори. Отбележете в своя списък с неща за новородено дали искате количка с кош за новородено и след това да си вземете лятна количка или предпочитате система 2 в 1 или 3 в 1. Трябва ли да взимате столче за колата още от началото или ще бъде на по-късен етап. В зависимост от месеца, когато се ражда вашето дете, може да има различия. Например в списък за новородено зимно бебе е добре да се включат и аксесоари към количката, като термочувалче, зимен комплект за количка, покривало за количката, за да не влиза студен вятър и други. В списък за новородено лятно бебе ще откриете повече летни дрехи, а към количката задължително трябва да вземете допълнителен чадър за предпазване от слънцето, летен комплект за количка и други. В списъка за новородено пролетно бебе може да намерите към аксесоарите вписано и кенгуру, което да прави разходките по-лесни и приятни. А в списъка за новородено есенно бебе ще откриете леки одеяла, както и дрехи с дълъг ръкав и дълъг крачол, както и повече обувки, които да пазят краката топли по време на разходка. В списъка за новородено есенно бебе, към аксесоарите за разходка е добре да се добави и дъждобран за количка, който да предпазва мъничето ви от студените дъждове.

 Списък за новородено 3 - дрехи

Списък за новородено – дрешки и бельо

Не на последно място в списъка с необходимите неща за новородено слагаме и дрешките. Те не са по-маловажни от всичко изброено до момента в списъка за новородено, но като инвестиция са по-малко, затова и ги слагаме на последно място. Неведнъж сме казвали на всички родители да отбележат и в своя списък за новородено бебе да не купуват прекалено много дрехи в началото. Децата много бързо израстват дрешките си и накрая може да останете с чисто нови бодита или комплекти, даже с етикета. Затова пазарувайте внимателно, без да се увличате и спазвайте своя списък с неща за новородено!

 

Списък за новородено от Вис Виталис

При нас ще откриете всичко важно и необходимо за детето, включително и пълен и изчерпателен списък за новородено. Подгответе стаята, гардероба, козметиката за банята и чантата за родилното със списъка за новородено на Вис Виталис! Свалете още днес нашия списък за новородено и разпечатайте за повече удобство. С нашия списък за новородено гарантирано няма да забравите нищо важно за вашето мъниче!

Обзавеждането за стаята е на първо място в списъка за новородено бебе

Списък за новородено за болницата

Списък за новородено за аксесоари за пътуване и разходка

Списък за новородено – дрешки и бельо

Списък за новородено от Вис Виталис

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки